Denne deeeilige gløggen holder deg garantert varm i vinterkulden!
1 hel kanelstang
20 hele kryddernelliker
1 liten bit ingefær
1 knust stjerneanis
1 ts kardemommefrø
1 ss pomerans skall
1 ss appelsinskall
2,5 dl brunt sukker
1 flaske rødvin
Varm 1 dl rødvin, tilsett alle krydder.
La det koke noen minutter slik at smakene trekkes ut.
Tilsett sukker. Smak deg frem med mengden.
Tilsett resten av vinen og hold gløggen varm på platen uten å koke!
Serveres med grove hakkede mandler og rosiner!
Så härligt gott det låter!
ReplyDeleteDet doftar ända hit....*L*
Ha det gott!
Kram
eg må innrømme at eg aldri har smakt heimelaga gløgg før, men det høyrtes veldig godt ut. Er nok litt meir dreis over den enn den kjøpte... ;O)
ReplyDeleteOg stjerneanis er berre så nydeleg!
Eg sit med nokre andre stjerner...fekk det ikkje til i går, så no prøver eg på ny...:O)
Ønsker deg ein herleg onsdag.
*klem*
Det høres veldig godt ut.
ReplyDeleteDen skal jeg prøve!
Takk for oppskriften...
Ha en fin kveld!
Klem Tove
hurra for stjerneanis.
ReplyDeletenydelig bilde!
Nydelig bilde - som vanlig. Og jeg kjenner nesten duften av den digge gløggen der!♥ Klem Heidi
ReplyDeleteHeihei! Første gang jeg er innom hos deg, for en flott blogg du har, med utrolig mange fine bilder:)
ReplyDeleteLegger meg gjerne til som følge,
Gjett om jeg fikk lyst på gløgg nå ja;)
Hilsen Julie
Mmmmm, deiligt! Kjenner lukten helt hit, hi~hi.
ReplyDeleteTakk for at du deler din oppskrift med oss, håper vi finner tid til å prøve den;)
Takk også for fine ord igjen fra deg, og for tips om Blek le Rat. Utrolig mye lekre bilder fant jeg på ham! Skikkelig kult.
Ønsker deg en fortsatt fin kveld;)
Klemmer fra meg;)
Hørtes herlig ut:)
ReplyDeleteØnsker deg en fin fin helg.
Klemmer fra Janne hos Nenna